Web Report 2024 ще се проведе за седме пореден път, а обявяването на победителите и церемонията по награждаване ще е в края на месец май. Само за миналата година броят на участниците наближи 200, а изпратените за участие публикации бяха над 500.

И тази година кандидатите ще се борят в категориите Общество, Истински истории, Икономика, Технологии и иновации, Култура и изкуство, Спорт.

Специалните награди на журито са за фоторепортаж, видеорепортаж и подкаст, "Зелено перо", "Гореща точка", "Млад автор", "Журналистическо майсторство".

Допустими творби – Разследване, Репортаж, Интервю, Коментар-анализ, Очерк-портрет, Фоторепортаж, Видеорепортаж, Подкаст.

„Ако спазваме клишето за първите седем – вече сме създали нещо, което се превръща в традиция, която като регламент и като конкурс за чиста журналистика събира всички медии, заедно си подаваме ръка“, коментира пред bTV Деян Веселинов, един от организаторите на конкурса Web Report на Dir.bg.

Той посочи, че в шест основни категории и в допълнителните специални журират представители и ръкодовители на всички медии. Самият Dir.bg не се включва с участие в конкурса.

„Вие може да не участвате в оценяването, но участвате в организацията, а това е много важно за нас и искам да ви благодаря“, заяви в ефир Гергана Венкова, репортер bTV, която миналата година беше отличена в категорията „Истински истории“.

„Не може да ходим само по разделението, трябва да има и обединение. Все повече регионални и по-малки медии се включват в конкурса“, посочи Деян Веселинов.

До 30 април всеки може да участва със своите публикации и специални материали.